|
غارهائيكه از دورة بيزانس باقي مانده اند
محل : آنكارا شهرستان گودول
اين غارها در استان آنكارا، شهرستان گودول و در كنار نهر كرمير و در منطقه اينونو ميباشد.
تخمين زده ميشود كه اين غارهاي تاريخي سطح زميني از دورة بيزانس باقي مانده باشد.در اين غارها كه بصورت كندن دل كوتاه ايجاد شده توسط پله هاي تعبيه شده به طبقات بالا ميتوان رفت. اين غارها به غارهائيكه در آناتولي در منطقه اورگوپ – گورهمه ميباشد تشابه دارند. در عين حال اينجا تداعي كننده يك روستائي است كه در مركز آن يك كليسا وجود دارد. بمرور زمان رودخانه كرمير دل كوه را كنده و كوه به چند قسمت تقسيم شده كه بعضي از پله هاي روباز آن يك منظرة تاريخي را بوجود آورده است.
غار گييك باييري
محل: آنتاليا
در 26 كيلومتري آنتاليا و در روستاي گييك باييري قرار دارد. از سمت غرب آنتاليا و از كنار روستاي چاكرلار ميتوان به روستاي نامبرده رفت. از مركز روستا تا غار با پاي پياده فقط 5 دقيقه طول ميكشد.
خصوصيات: طول غار جمعاً 120 متر ميباشد و عميق ترين نقطه آن نسبت به ورود به غار 5/6 متر است. اين غار داراي ارزش توريستي است و فعاليت ها در اين غار ادامه دارد. بطور كلي خشك است و در بعضي از اوقات از نوع غار فعال ميباشد.
در ماههاي تابستان تماماً خشك است ولي در فصول باراني غار پر از آب ميباشد. دماي غار در ماههاي تابستان خنكتر از هواي بيرون غار است. دماي آن در فصل پائيز با هواي بيرون برابر است.
غار كارائين:
محل: آنتاليا
اين غار در 30 كيلومتري شمال غربي آنتاليا و در 6-5 كيلومتري جاده قديمي آنتاليا- بوردور و در داخل مرزهاي روستاي ياغجا ميباشد.
خصوصيات: اين غار يكي از بزرگترين غارهاي طبيعي تركيه بشمار ميرود ارتفاعش از جلگة تراورتن 150 متر و از سطح دريا 450-430 متر بلندتر است.
اين غار در طول آغاز تاريخ بشريت و در دوران سنگي و در عصر برنز قديمي دوران نئوليتيك و كالكاليتيك مانند اعصار پروتوهيستوريك و در قرن كلاسيك محل مسكن و مأواي انسانها بوده است. نتيجة طبيعي اين موضوع اينست كه غار داراي فرهنگ بسيار طولاني است. اما بيشترين مدت اسكان آن مربوط به دوران پالئوليتيك ميباشد. موارد استفادة آن در دوران كلاسيك بيشتر حالت معبد پيدا كرده و در روي ديوارهاي دروني و بيروني آثاري از كتيبه و شمايل ديده ميشود. در نتيجة حفاريهائي كه در اين غار صورت گرفته آثار باستاني بيشتري پيدا گرديده كه اين آثار در موزة آنتاليا و موزة كارائين واقع در نزديكي غار مذكور به نمايش گذاشته شده است.
غار كوجائين:
محل: آنتاليا
اين غار در 45 كيلومتري شمال آنتاليا قرار دارد. به اين غار ميتوان از جادة آنتاليا- بوردور و از طريق روستاهاي جاميلي كوي- آخرتاش رسيد.
خصوصيات: يكي از بزرگترين غارهاي با دهانه بسيار وسيع و يكپارچه است. در داخل اين غار كه داراي ستونهائي به ارتفاع 60-50 متري است در عين حال داراي يك آب انبار ميباشد كه از دوران روم باستان باقي مانده است. عرض دهانه ورودي اين غار 70×35 متر و از دو سالن بزرگ تشكيل شده است
غار كوناك آلتي:
محل: آنتاليا
اين غار در پارك آتاتورك و در سمت ساحلي دريا قرار دارد. از راه زميني نميتوان به داخل غار رفت بلكه از راه دريا ميتوان بدانجا راه يافت.
خصوصيات: اين غار كه از نوع غارهاي افقي است جمعاً 60 متر طول دارد. به علت ارتباط با دريا «غار دريا» نيز محسوب ميشود. بطور كلي خشك است و قسمتي از سالن شمالي آن پر از آب است. و در بعضي از قسمتهاي سالن غربي به علت امواج دريا آب وجود دارد.
اين غار دو ورودي دارد يكي از سمت شرق و ديگري از طرف غرب . بلندي ورودي غار از سطح دريا 3 متر ميباشد. قسمتي از سقف شرقي به سطح دريا ميرسد. سالن شرقي غار تماماً بوسيله صخره پوشيده شده است. قسمتي از سالن غربي بوسيله اجسام آهكي و ستونها پوشيده شده است. مزين بودن دو اطاق كوچك واقع در سالن غربي و قرار گرفتن آن در سمت ساحل ارزش توريستي آن را افزوده است دماي غار نسبت به دماي هواي بيرون تقريباً خنك ميباشد.
غار كوچوك ديپ سيز:
محل: آنتاليا
در ادامة جنوب غربي تپة آلاكايا(661متر) به تپه تونك (618 متر) و در جنوب تپه قرار دارد.
خصوصيات: طول اين غار كه از نوع خشك و افقي مي باشد 74 متر و عميقترين نقطه آن نسبت به وروديش 5/27 متر است. غار بعد از ورودي تنگ بطور متوسط با 25 درجه خميدگي به سمت شمال غربي ادامه مييابد. هرچه بسمت آخر غار پيش برويد اجسام آهكي و ستونهاي عمودي بيشتر ميشود. اين غار هميشه خشك است چون كه آب در سقف آن قرار دارد. هوايش نسبت به هواي بيرون خنك مي باشد زماني كه دماي هوا در بيرون 20 درجه سانتي گراد است در آخر غار 17 درجه است.
غار پاپاز كاياسي:
محل: آنتاليا
در كنار پله هاي قسمت عقبي باغچة كلوپ شهر آنتاليا كه منتهي به ساحل است قرار دارد.
خصوصيات : همانطوريكه ذكر شد جنب وسط پله هاي منتهي به دريا و به ارتفاع 20 متري از دريا قرار دارد. طول اين غار 149 متر است. در داخل غار هيچ آبي وجود ندارد. توسعه غار متوقف شده است. كف غار بخاطر افتادن سنگ و اجسام آهكي و غيره از سقف آن ناهموار، داراي پستي و بلندي و در بعضي جاها بسيار تنگ شده است. در داخل غار جريان هوا هم وجود ندارد.
غار پاپاز كاياسي تماماً در جهت شمال – جنوب در طول يك شيار تشكيل شده است. تراورتنهاي آنتاليا بطور متوسط به ضخامت 300-250 متر و تماماً كوواترنر بوده احتمالاً متعلق به دوران پله ايستوسن ميباشد. ارتفاع اين غار 40 ميباشد.
غار يركوپرو:
محل: آنتاليا
خصوصيات : طول اين غار 110 متر ميباشد عميقترين نقطه آن نسبت به وروديش 27 متر ميباشد. بخاطر ارتباط آن با دريا ميتوان به آن «غار دريا» نيز اطلاق كرد. غار خشك است قسمتي از سالن مرتبط با دريا بوسيله آب دريا پوشيده شده است. دماي غار نسبت به هواي بيرون آن خنك ميباشد.
در داخل غار تراورتنهاي آنتاليا وجود دارد و در جهت شرق به غرب در ابتدا طول آن 150 متر است و طوري تشكيل شده كه قسمت سقف آن ريزش كرده است.بخاطر بزرگ بودن اين غار تصميم گرفته شده كه داخل آن به كافه تريا، گازينو و يا رستوران تبديل شود.
غار آلتين بشيك:
محل: آنتاليا، آكسكي
اين غار در شرق روستاي اورونلو از توابع شهرستان آكسكي و بر روي تپة غربي درة عميق ماناوگات قرار دارد. از روستا تا غار با پاي پياده تقريباً يك ساعت طول ميكشد. (F)
خصوصيات : طول اين غار 2500 متر و عميق ترين نقطه آن نسبت به ورودي به غار 110 متر مي باشد. اين غار افقي و قسمتي از آن فعال است. بخاطر اينكه بمرور زمان قسمت زيرين و مياني اين غار فعال شده حتي در فصول خشك هم گودالهاي پر از آب در آن ديده مي شود و اما قسمت بالائي آن خشك است هواي غار خيلي رطوبي است و دماي متوسط آن در حدود 18-16 درجه سانتي گراد است. در داخل غار بقاياي حيواني ديده نشده است.
اين غار يكي از زيباترين غارهاي تركيه محسوب ميشود. قرار گرفتن جنگلهاي كاج در اطراف آن منظرة زيبايي را تشكيل داده است. غار در منتهي اليه خروجي بسيار طويل و بزرگ سيستم زيرزميني قرار دارد. اين سيستم بزرگ كه آبهاي قزل اووا، كامبوس و سوبوجه را بطرف خود ميمكد در غار آلتين بشيك- دودن سويو خاتمه مي يابد. بدينصورت اين سيستم آبي زيرزميني به طول بيش از صد كيلومتر يكي از طويلترين سيستم karst دنياست.
در سطح بالائي اين غار كه آكتيويتة خود را تماماً از دست داده صخره هاي بزرگ جلب توجه ميكنند. دويست متر اول از ورودي غار سطح پاييني غار را تشكيل ميدهد و اين قسمت بطور دائم در زير آب قرار دارد. در خاتمة سطح ريزش يك خروجي 40 متري وجود دارد. اين خروجي و ديوارهاي آن را تراورتنهاي بزرگ سفيد پوشانيده است. و همين قسمت زيباترين بخش غار ميباشد.
غار گورلييك:
محل: آنتاليا، شهرستان آكسكي
در كنار روستاي Eynir polyesi و در شمال غربي آن و در 12 كيلومتري شهرستان آيدين كنت قرار دارد. بعد از عبور از روستاي باش لار در سمت راست جاده كه فاصلة آن تا جاده 600-500 متر است قرار دارد. اما قرار گرفتن صخرههاي بزرگ بر سر راه، رسيدن به اين غار را مشكل كرده است.
خصوصيات : براي ورود به غار در وحلة اول از يك ورودي 25 متري بوسيله پله ها بطرف پائين اسكان پذير است. خصوصاً در فصل بهار به علت جمع شدن آب و قرار داشتن سنگهاي آهكي تيز و برنده در سطح غار پيشروي به كندي و با خطر همراه است. اما در ماه مرداد آبها كم شده تبديل به حوضچه هاي كوچك شد و اسكان پيشروي آسانتر ميشود.
غار كوجادودن:
محل: آنتاليا- شهرستان آكسكي
اين غار در جنوب غربي polyesin آكسكي قرار دارد. جادة پاتيكا كه از 4 كيلومتري آكسكي – بوجاك كشلا جدا ميشود از كنار اين غار ميگذرد.
خصوصيات : اين غار در بعضي جاها بطور افقي ولي كلاً بصورت عمودي تشكيل يافته و با پله هائيكه وجود دارد تا عمق 155 متري ادامه دارد.
اين غار در حوزة آبهاي سطحي آكسكي بر روي شكاف بزرگي كه پوشيده از سنگهاي آهكي است تشكيل شده است. در داخل آن حوضهاي پر از آب وجود دارد.
غار اوروچ دودني:
محل: آنتاليا- شهرستان آكسكي
غار آلتين بشيك – دودن سويو در مسير آبهاي روان زيرزميني قرار دارد.
خصوصيات : طول غار 52 متر است و بوسيلة دره اي كه از قسمت زيرين غار ميگذرد مانع سقوط اين غار شده است.
غار ديم (Dim):
محل: آنتاليا- شهرستان آلانيا
در منطقه روستاي كوزكايا و در شرق شهرستان الانيا و در غرب كوه جبيراليس (1691 متر) قرار دارد. در قسمت جلوئي غار ديم و 250 متر پائين تر از آن جاي پيك نيك جالبي وجود دارد كه پوشيده از درختان چنار و تپه هاي داراي درختان سرو و كاج است كه درة ديم نام دارد. از دو مسير ميتوان به اين غار رفت يعني هم از مسر درة ديم و هم از مسير روستاي يايلالي با پاي پياده. از مسير روستاي يايلالي و از دامنه كوه جبيراليس از كنار كانال آب بصورت پياده در مدت 50 دقيقه ميتوان به اين غار رسيد.
خصوصيات : طول غار 357 متر از نوع غارهاي افقي و خشك ميباشد. فقط در قسمت آخر غار آب ساكن بصورت حوض وجود دارد.
غار ديم يكي از زيباترين غارهاي تركيه ميباشد به علت داشتن جاي پيك نيك و مناظر زيباي جنگلي براي توريست ها بسيار مناسب است. از طرف مردمان منطقه بخاطر اينكه اين غار قبل از تاريخ و بعد از آن مورد استفاده و اسكان مردم قرار گرفته نام غار گاووريني به آن نهاده اند.
غار بل ديبي (Beldibi)
محل: آنتاليا
اين غار در 40 كيلومتري جاده ساحلي آنتاليا- كمر و كنار خروجي تونل چام داغ قرار گرفته و در اصل يك
پناهگاه زير صخره است و در منطقه روستائي قرار دارد.
خصوصيات : غاري است بصورت پناهگاه در قسمت ساحلي و به ارتفاع 25 متر از ساحل قرار دارد. اين غار بمرور زمان بوسيله تخريبات طبيعي مثل سيلهاي باران و باد و غيره تقريباً تخريب شده است. بر اثر حفاريهاي انجام شده سنگهاي چخماغ مربوط به دورة پالئولتيك و فرولوتيك بدست آمده است. هم چنين در ديوارة زيرين پناهگاه نقاشيهاي انسان بزكوهي، آهو جلب توجه ميكند. توريستهاي بومي و خارجي هميشه ميتوانند از اين غار ديدار داشته باشند.
غار بويوك ديپ سيز(Buyuk Dipsiz):
محل: آنتاليا
اين غار در غرب بندر آنتاليا در 3 كيلومتري تپة تونك و جنوب تپة آلاكايا (661 متر ) قرار دارد.
خصوصيات : طول غار 40 متر و عمق آن نسبت به ورودي به غار 29 متر است. اين غار خشك مي باشد و دمايش نسبت به هواي بيرون خنك است. در آبان ماه زمانيكه دماي بيرون 20 است دماي غار 17 ميباشد. اين غار كه پوشيده از سنگهاي آهكي است مربوط به دورانهاي كرتاسه ميباشد. اين غار بعد از ورودي تنگ بطور متوسط با يك خميدگي 25 درجه اي بسمت شمال ادامه مييابد.
غار داملاتاش:
محل: آنتاليا- شهرستان آلانيا
در داخل شهر آلانيا و در ساحل دريا قرار دارد و تا مركز شهر 3 كيلومتر فاصله دارد.
خصوصيات : اين غار كه طول آن 30 كيلومتر است از نوع غار افقي و خشك ميباشد. در زميني به مساحت 200 مترمربع قرار دارد. داراي منظرة بينظير و به ارتفاع 15 متر است.
اين غار بخاطر داشتن گاز دياكسيدكربن، رطوبت بالا، دماي پايين و راديوآكتيو براي بيماران آسمي بسيار مفيد ميباشد. بدين جهت بيشتر ديداركنندگان اين غار را بيماران آسمي تشكيل ميدهند. تخمين زده ميشود كه 15 الي 20 هزار سال پيش از اسلام بوجود آمده باشد.
غار دريا:
محل: آنتاليا
اين غار در ساحل غربي آنتاليا در داخل پارك آتاتورك واقع در بين ساحل دريا و جاده كونيا آلتي قرار دارد.
خصوصيات : طول غار 124 متر و عميقترين نقطه آن نسبت به ورودي به غار 65/35 متر است از نوع غارهاي عمودي است. بخاطر اينكه طرف جنوبي آن در داخل دريا قرار دارد به آن «غار دريا» نيز گفته ميشود. غار خشك و فعاليت و توسعة آن متوقف شده است.
بخشي از غار كه در داخل درياست بوسيله آب كم نمك پوشيده شده است. از ديواره هاي غار آب شيرين از شيارها بر روي آب نمكدار ميريزد و با آن مخلوط ميشود. در 40 متري غرب ورودي اصلي غار ورودي ديگري قرار دارد. اين غار داراي شياري است كه طول آن يك متر و عرض آن نيم متر ميباشد. هواي آن در ماههاي تابستان نسبت به هواي بيرون خنكتر است.
غارچيمن ايچي:
محل: آنتاليا- شهرستان آلانيا
اين غار در شرق الانيا و جنوب كوه جبيراليس در نزديكي روستاي شيخ لر قرار دارد. جاده اي به طول 15 كيلومتر از مسير راه قونيه – قاضي پاشا جدا شده و بروستاي شيخ لر مي رسد از اين روستا با پاي پياده ميتوان تا غار مزبور رسيد. در نزديكي غار آثار تاريخي بجا مانده از روم باستان بچشم ميخورد.
خصوصيات : طول غار 10 متر است غير از يك خروجي عمودي تماماً افقي است بعلت اينكه ضخامت سنگهاي آهكي داخل غار كم و در مساحت محدودي قرار دارد بصورت هيدرولوژيك تماماً خشك است. هواي غار نسبت به هواي بيرون آن خنكتر است دماي متوسط آن بين 20- 17 ميباشد.
اين غار از اطاق هاي كوچك مرتبط به هم و از دو طبقه تشكيل شده است. اين غار كه از آغاز تشكيل آن در سمت شرق، شمال شرق- غرب و جنوب غرب بصورت يك جاي خالي بوده بمرور زمان بوسيله ستونهاي تراورتن به اطاقك هاي كوچك تقسيم شده است. در قسمت نخست چندين اطاقك دارد و تماماً افقي است.
بين طبقه اول و دوم 57 متر فاصله دارد. اين منطقه كه نسبت به ورودي آن10+ متر در بالا قرار دارد از دو اطاق بزرگ تشكيل شده است. اين غار از نظر تراورتن بسيار غني است. اين ستونها كه اطاقها را تشكيل دادهاند جاي زيادي را اشغال كرده اند. هم چنين ديوارهاي كناري مزين به تراورتنهاي نازك پرده اي مي باشد.
به علت دارا بودن سنگواره و زيبائي و آثار تاريخي در كنار آن يك غار جالب توجه ميباشد. چنين استنباط ميگردد كه اين غار در دوره هاي تاريخي مورد استفاده قرار گرفته است. بر اثر تحقيقاتي كه در اين غار انجام گرفته هنوز سند يا نوشته اي پيدا نشده است و هم چنين هنوز اين غار براي ديدار توريستها باز نشده است.
غار ماحروم چالي:
محل: آنتاليا- شهرستان ماناوگات
اين غار در شمال شرقي شهرستان ماناوگات در قسمت شرق روستاي گبه جك و در پايين محلة ماحروم چالي قرار دارد. با هر وسيلة نقليهاي ميتوان به اين غار رسيد.
خصوصيات : طول غار 157 متر و عميقترين نقطه آن نسبت به ورود به آن 36 متر است.اين غار نيمه افقي و نيمه فعال است. فقط در فصول باراني آب در غار جريان پيدا ميكند.در ماههاي تابستان دماي غار 18-16 است.
ژئولوژي – ژئومورفولوژي: اين غار بوسيلة اتصالي كه بين فرماسيون ماحمودلار و جبيرايس بوجود آمده تشكيل شده است. اين غار در داخل سنگهاي آهكي دولوميتيك و روي طبقة ميكاشيت و متناسب با تماس هر دو طبقه به سمت جنوب 15 درجه فرو ميرود.
غار پي نير دليگي (Peynirdeligi):
محل : آنتاليا، شهرستان كمر
در منطقه ييلاقي گدلمه قرار دارد. از شهرستان كمر آنتاليا جاده اي وجود دارد كه با هر نوع وسيلة نقليه اي به ييلاق گدلمه ميتوان رفت. از مركز روستا تا غار 4 دقيقه راه است. در 65 كيلومتري شمال غار ديوار و آثار باقي مانده از دوران بيزانس وجود دارد.
خصوصيات : طول غار 74 متر و عميق ترين نقطه آن 19 متر ميباشد. خشك و از نوع غارهاي عمودي است.
بخش بزرگي از غار خشك است. فقط در آخر غار و در عميق ترين نقطه اش حوضچة كوچكي پر از آب وجود دارد. دماي غار در پائيز 17 است. به علت اينكه ورودي غار بزرگ ميباشد دماي آن در ارتباط با هواي بيرون متغير است.
در داخل غار ستونهائي بوجود آمده است. زيبائيها طبيعي اطراف غار و محلهاي تاريخي واقع در آن منطقه زيبايي خاصي به آن بخشيده است.
غار تيلكي لر:
محل: آنتاليا: شهرستان ماناوگات و در منطقه سد اويماپينار قرار دارد.
خصوصيات : بصورت افقي توسعه پيدا كرده يك غار فعال است طول آن 7 كيلومتر در ماههاي بهار سطح آب غار بيشتر مي شود.
غار بر اثر تحقيقات در مورد غار و سد پيدا شده است. بخاطر اينكه در داخل كونگلومرا توسعه يافته اين موضوع به غار يك ارزش علمي داده است.
غار آصلانلي:
محل: آنتاليا، شهرستان ماناوگات
براي رفتن به غار اصلانلي كه در منطقه ييلاقي روستاي كرازلي قرار دارد در 3 كيلومتري جاده كرازلي – كوش آداسي و در منطقه دره بوغازي بايد از وسيله نقليه پيدا شويد و با پاي پياده در مدت نيم ساعت ميتوان به غار رسيد.
خصوصيات : طول غار 110 متر ميباشد بخشي از غار افقي و بخشي ديگر عمودي است. غار خشك است. دمايش در آبانماه 18 ميباشد.
اين غار در داخل سنگهاي مرمري دوران مززوئيك و بر روي يك شكاف عميق زمين بوجود آمده است. غار بعد از 6 متر رفتن به پائين آن در يك سمت شرق – غرب در طول يك شكاف بزرگ زمين و 26 درجه به سمت شرق انحنا پيدا ميكند. بعد از 40 متر عرض آن بيشتر ميشود و سقف آن يك منظرة منحني شكل بخود ميگيرد. سقف سالن از گل پوشيده شده و نيز پوشيده از صخرهاي است كه به داخل آن ريزش كرده است.
در ستونهاي ديوارها تراورتنهاي پرچم تشكيل شده است شكل يك ستون آويزان بخاطر تشابهش به يك شير به اين اسم نامگذاري شده است.
غار كاراجا:
محل: آيدين، شهرستان كوش آداسي
خصوصيات : يك غار غيرفعال ميباشد. و بخاطر همين علت آب جاري در آن جريان ندارد. فقط چكه هاي آب از شيارها بر روي كف غار ميريزد و در داخل غار حوضچههاي كوچك از سنگهاي تراورتن وجود دارد. در داخل غار حركت جريان هوا مطرح نيست و رطوبت داخل غار نسبت به بخشهاي ورودي آن بيشتر خود را نمايان ميسازد.
غار سيرت لانيني (Sirtlanini)
محل: آيدين، شهرستان كاراجاسو:
اين غار در شهرستان كاراجاسو بين روستاهاي يوكاري چاماراسي و نارگديك قرار دارد از هر دو روستا ميتوان به غار رفت. با پاي پياده از روستاي نارگديك در مدت 25-20 دقيقه ميتوان به غار رسيد. از غار نزديك خرابه هاي مشهور (Afrodisias) ميباشد.
خصوصيات : طول غار 348 متر(سالن اصلي 147 متر) و عميق ترين نقطه آن 32 متر ميباشد. يك غار افقي و خشك است.
غار از يك ورودي تنگ شروع ميشود بعد از طي 5-4 متر به محل اصلي غار ميرسيد.سالنها مرتبط به هم تشكيل شده و ستونهاي اصلي آنها را به 6-5 قسمت تقسيم ميكند.اطاقهاي مرتبط به سالن با ستونها مزين است. در زماني كه هواي بيرون 28 و رطوبت نسبي آن 44 درصد باشد دماي غار 17 و مقدار رطوبت آن نيز 85% ميباشد.
غارگورجواولوك (Gurcuoluk)
محل: بارتين، شهرستان آماسرا:
اين غار در 32 كيلومتري بارتين و در محله اوواجيك روستاي كاراكاچاك قرار دارد. در مسير راه چاكراز – بوزكوي و بعد از عبور از محلة كوناك لار روستاي كاراكاچاك در مسير اوواجيك به سمت جنوب كه در بعضي از قسمتها در مسير جنگلي و از كوره راههائي به طول 4-3 كيلومتر با پاي پياده ميتوان به غار رسيد.
خصوصيات : اين غار كه به شكل مثلث ميباشد بعد از ورودي اصلي داراي يك اطاق مياني به ارتفاع 3-2 متر به طول 5-4 متر و به عرض 4-3 متر و در اطراف آن تقريباً 20-15 اطاق وجود دارد. اولين اطاق به ابعاد 7×6 متر با آويزه هاي رنگارنگ مزين است. در شمال و شمال شرق اين قسمت باز هم اطاقهاي كوچك و بزرگ با آويزه هاي رنگارنگ مزين است.از يكي از اين اطاقها ميتوان به قسمتهاي بالا رفت و از دريچة باريكي كه فقط يك نفر ميتواند از آن خارج شود ميتوان به خارج غار راه پيدا كرد.
دماي داخل غار خيلي پايين است. در هنگام ديدار از درون غار بخوبي ميتوان وجود گاز دياكسيد كربن را احساس كرد و اين موضوع شايد كمي مشكلاتي بوجود آورد. اين غار با داشتن اين خصوصيات براي بيماران آسمي بسيار مفيد ميباشد.
غار اين سويو (insuyu)
محل: بوردور
اين غار در 13 كيلومتري جاده بوردور- آنتاليا و در 900 متري شرق اين جاده در روستاي مانديرا قرار دارد.
خصوصيات : طول غار 597 متر و از نوع افقي و خشك ميباشد. از آنجائيكه به سهولت ميتوان به اين غار دسترسي پيدا كرد. يكي از غارهاي تركيه است كه توريستهاي بسياري از آن ديدن ميكنند.
با توجه به طرز تشكيل آويزه ها كه از سنگ آهكها بطور مختلفي بوجود آمده تخمين زده مي شود كه اين غار هزاران سال قبل بوجود آمده است. در داخل غار ناهمواري و پستي بلنديهاي بسياري به دهليزها راه دارند. هم چنين در داخل غار 9 تالاب كوچك و بزرگ وجود دارد. (F)
در داخل غار هواي خنك و تميزي جريان دارد. بخشي از آبهاي غار براي بيماريهاي ديابت و معده مفيد ميباشد. در كنار غار يك مهمان پذير ساخته شده است.
غارهاي بورسا
غار آيواايني (ayvaini)
محل: بورسا
اين غار در روستاي آيوا از توابع استان بورسا قرار دارد.
خصوصيات : غير از قسمت ورودي، يك غار افقي است. اين غار دو ورودي دارد. كه از يك ورودي وارد و از ورودي ديگر خارج ميشويد. در كنار ورودي غار محلي است كه 17 متر به طرف پائين راه دارد. حوض و يا تالاب زيادي در اين غار وجود دارد. در ماههاي بهار عليرغم اينكه سطح آب بالا ميآيد اما در اين غار عمق آب كم است و به آساني ميتوان از آن عبور كرد. (F)
غار اويلات (oylat)
محل: بورسا، شهرستان اينه گول- روستاي حيلميه
اين غار در مسير جاده بورسا- آنكارا و 17 كيلومتري آب گرم اويلات و يك كيلومتري روستاي حيلميه قرار دارد.
خصوصيات : طول غار 665 متر و از دو بخش اصلي تشكيل شده است. بخش اول كه ورودي بسيار تنگ دارد از ورودي تا محل نشست ادامه دارد. داخل آن اشكال ديگ شكل و حوضها ديده ميشود. بخش دوم از يك سالن بزرگ تشكيل شده داراي صخرهها، ستونها و آويزه هاي بزرگي را در خود جاي داده است.
دما در جلوي غار رطوبت 47%، دماي ورودي 19 رطوبت 55% در سالن تنگ دما 17 رطوبت 78 درصد و در سالنهاي نشست كرده دما 14 و رطوبت 90 درصد ميباشد.
غاركاكليك (kaklik)
محل: دنیزلی
اين غار در مسير جادة دنيزلي – آفيون – آنكارا، در 30 كيلومتري مركز استان دنيزلي در 45 كيلومتري پاموك قلعه كه از طرف سازمان فرهنگي يونسكو به ثبت رسيده در گذرگاه راه فرودگاه بين المللي چارداك در روستاي كاك ليك از توابع شهرستان هوناز قرار دارد.
خصوصيات : اين غار كه در نتيجة نشست يك درة بزرگ زيرزميني بوجود آمده فوق العاده جالب و جذاب ميباشد. در داخل غار كه بشكل گودال درآمده مجموعهاي از ستونهاي تراورتن موجود است. اين تراورتنها كه به شكل تراورتن هاي پاموك كاله ميباشد در نتيجة ريزش آبهاي چشمة حيدربابا به صورت آبشار به غار تشكيل يافته اند. توسعة اين تراورتن ها كه بصورت پلكاني از چندين حوض بوجود آمده اند ادامه دارد. هم چنين جريان آب كه به شكل آبشارهاي بسيار كوچك از ديوارهاي شمالي غار جريان دارد در بعضي جاها تراورتن هاي ديواري تشكيل داده اند. ورودي اين غار بزرگ و عريض است به همين جهت اشعة آفتاب به قسمت بزرگي از غار ميتابد. به همين دليل در ديوارهاي غار جلبك ها و نيلوفرهاي كوچك روئيده اند.اين رنگهاي مختلف كه در غار بوسيلة اين گياهان و نور آفتاب تشكيل ميشود جلوه و منظرة زيبائي در غار بوجود آورده اند.
اين غار مزين به آويزه هاي سنگي و آهكي است كه از نظر زيبائي بينظير است. در داخل غار بمقدار زيادي آب گرم معدني وجود دارد. اين آب كه براق، بي رنگ و با بوي گوگرد همراه است براي بسياري از امراض پوستي مفيد ميباشد.
غار ساري كايا
محل: استان اسكي شهي، شهرستان ميحاليج چيك، روستاي يالين كايا جادة بويودوز- ساسا- يالين كايا از جادة اسكي شهير- ميحاليج چيك جدا شده به روستاي يالين كايا ميرسد. به اين غار از مسير روستاي يالين كايا و درة عميق و باريك و پرپيچ و خم دميا در مدت يك ساعت با پاي پياده ميتوان رسيد.
خصوصيات : طول غار 591 متر و داراي دو ورودي است و از سه طبقه مرتبط به هم تشكيل يافته است. سقف غار از شن و ماسه و پاره سنگ پوشيده شده طبقة زيرين داراي رطوبت زياد و داراي سنگهاي آهكي به شكل آويزان ميباشد . حوضهائي از جنس سنگهاي آهكي برنگهاي سياه و قهوهاي است. طبقات بالا به شكل فسيل ميباشد از نظر سنگهاي آهكي غني نيست.
هواي غار سرد و رطوبي است طبقة بالا با دماي 13 درجه سانتيگراد و رطوبت 80 درصد ولي دماي طبقة پائين 10 درجه و با رطوبت 90 درصد ميباشد.اين غار در دوره هاي تاريخي و (prehistoric) از طرف انسانها مورد استفاده قرار گرفته است زيرا كه در اين غار بقاياي سنگ چخماغ، سراميك، آجر و استخوانهاي انسان پيدا شده است.
غار يلين اوستو (yelinustu)
محل: اسكي شهير، شهرستان گون يوزو منطقة كايا كنت
اين غار در جنوب شرقي كوههاي سيوري حصار كه بين رودخانه گون يوزو ساكاريا و سيوري حصار مي باشد قرار دارد. از جادة آنكارا- اسكي شهير و يا آنكارا- پولاتلي به منطقه كاياكنت ميتوان رفت. اين غار در نزديكي منطقة كاياكنت قرار دارد.
خصوصيات : طول غار 420 متر است. عميق ترين نقطه آن 90 متر مي باشد اين غار از دو قسمت تشكيل شده از سمت راست ورودي از محل باريكي عبور كرده به بخش ديگري ميتوان رفت. داخل سالن پوشيده از صخره هاي بزرگ با سنگهاي آهكي است. از اين سالن با همان خصوصيات به دو سالن ديگر ميتوان عبور كرد.
اين غار غير از فصل باران در تمام سال خشك است. در دوران قديم اين آبها را در آب انبارها و حوضهاي ساخته شده نگه ميداشتهاند دماي داخل غار بطور متوسط 20 و رطوبت آن نيز 70 درصد است.
اين غار نيز مثل غار يليني مورد استفاده انسانهاي اوليه قرار گرفته بطوريكه اشكال و بقاياي ديگر مؤيد اين مسئله ميباشد.
غار يليني (yelini):
محل : اسكي شهير، شهرستان گون يوزو منطقة كاياكنت:
اين غار در جنوب غار يلين اوستو و در جنوب شرقي كوههاي سيوري حصار كه در امتداد رود ساكاريا و منطقه گون يوزست قرار دارد. به اين غار از طريق جادة آنكارا- اسكي شهير و يا آنكارا- پولاتلي- يوناك ميتوان رسيد.
خصوصيات : طول غار 271 متر و عميق ترين نقطه آن 26 متر است. اين غار كه بوسيله صخره هائي از سنگ آهك به چند سالن و اطاق تقسيم شده پوشيده از زيباترين سنگهاي آويزان است. بطور كلي از نقطه ورودي به سمت آخر غار دما كمتر و رطوبت بيشتر ميشود. دماي ورودي 5/25 و رطوبت آن 45 درصد است. دماي سالن آخري 1/16 و رطوبت آن نيز 5/79 درصد است.
خصوصيات اين غار شبيه غار يلين اوستو ميباشد بطوريكه اين غار در دورانهاي بسياري مورد استفاده انسانها قرار گرفته است و اشكال و بقاياي آثار موجود در آن مؤيد اين موضوع است. در جلوي غار تپه اي قرار دارد كه در اين تپه سنگ چخماغ تراشه، تبر و نوك نيزه پيدا شده است. در خاكهاي ورودي آلات مختلف از جمله استخوان، قطعات ظروف گلي پيدا شده است. در سالن غار نيز حوضهائي به عمق 2 متر و آب انبار ساخته شده از آجر ديده ميشود.
غار بوزولوك:
محل: الازیغ
اين غار واقع در الازيغ در 12 كيلومتري اين شهر و در شمال شرقي منطقة تاريخي هاربوت قرار گرفته است و در كنار تپه مشرف به درياچة سد كبان قرار دارد.
خصوصيات : اين غار به دليل بافت ژئومورفولوژيك آن و شرايط سير كولاسيون هوا در ماههاي تابستان بصورت استلاگتيت توليد يخ ميكند و برعكس اين مسئله در زمستان يخ تشكيل نشده و هواي آن گرم ميشود. مردمان منطقه مفيد بودن يخ تشكيل شده در غار را براي بعضي بيماريها اظهار ميدارند. احتمالاً طرز تشكيل اين غار به اين صورت بوده است كه در منطقه نشست بسيار بزرگي رخ داده و صخره هاي اطراف رويهم انباشته شده اند كه موجب بوجود آمدن اين غار شده است. اطراف غار براي درختكاري و تفرجگاه بسيار مناسب ميباشد.
تاريخ تشكيل غار مزبور احتمالاً قديمي تر از تاريخ هارپوت مي باشد.
غار كاراجاي گوموش خانه
شهر گوموش خانه در مسير جادة ابريشم و در مسير راه چين – طرابوزان قرار دارد كه محل اتصال تاريخ با طبيعت و افسانه با حقيقت است. بخاطر داشتن معادن نقره نام گوموش خانه را بخود گرفته است.اين شهر از دورانهاي ما قبل تاريخ مركز قومي بوده است و 3000 سال قبل از ميلاد تأسيس شده است.
اين شهر در منطقه شرق درياي سياه و مسافت آن تا دريا حدود يكصد كيلومتر است. در شرق گوموش خانه شهرستان بايبورد در غرب آن شهر گيره سون و در شمال آن شهر طرابوزان قرار دارد و از جنوب توسط استان ارزينجان محدود شده است. دو منطقه شهر گوموش خانه از سطح دريا 1153 متر ارتفاع دارد. در دو طرف رودخانة هامشيت در امتداد و مسير يك دره قرار گرفته است. مساحت استان گوموش خانه 6437 كيلومتر مربع است و داراي 6 شهرستان ميباشد. از نظر معادن بخصوص معدن طلا و نقره بسيار غني است.
گوموش خانه با داشتن غار، مراكز اسكي، ييلاقات، آبشارها، محل دفنيه، منطقهاي فوق العاده بكر و پتانسيل مناسبي براي توريسم بشمار ميرود.
غار كاراجا: عليرغم اينكه اين غار از طرف مردم منطقه شناخته شده است از نظر علمي تحقيقاتي كه در سال 1990-1983 توسط يك مهندس زمين شناس انجام گرفته براي ديدار توريست مناسب تشخيص داده شده است.
در رابطه با فعاليتهاي علمي مربوط به غار كاراجا پروفسور رمزي ديلك و اكيپ تحت امرا و از دانشگاه فني قره دنيز فعاليت گسترده اي را انجام داده اند.نتيجة اين تحقيقات علمي، موضوع به ادارة كل توريسم اطلاع و بعد از ثبت آن در سال 1996 در خدمت توريسم قرار گرفته است.
محل كشف و راه رسيدن به آن:
همانطوريكه ميدانيد غارها محل زندگي و اسكان ان
تورهای زمستانی ترکیه - تور ترکیه
توريسم پرندگان
|
22.9.2010 | ||||
|
توريسم ورزش هاي آبي و رافتينگ
|
22.9.2010 | |||
|
پرش با چتر از بلندی در تور ترکیه
نخستین پرش با چتر از بلندی به سالهای 1940 میرسد و تا امروز دچار تحولات بسیاری شده است؛ که سرعت پرواز، افزایش ضریب ایمنی از تحولات بنیانی آن میباشد. نخستین پرش با چتر از بلندی شبیه پرش آزاد بود. با گذشت زمان بجای مقاوم بودن چتر در مقابل فشار به شکل آیروفیل و دارای قدرت تحمل و بالابری بیشتر ارتقا یافت. شکل بالهای پرش با چتر از ارتفاع از سال 1980 راحتی در اوج گیری ، مانور خوب در پرواز بیصدا و مناسب به صورت بسیار راحت و قابل استفاده ارتقا پیدا کرده است. |
در کشور ما ورزش پرش با چتر از بلندی از اوایل سال 1990 در منطقه اولودنیز فتحیه با کشف قله باباداغی توسط چتربازان خارجی شناخته و ابتدا در باشگاههای دانشگاهها به صورت فعال آغاز شد. با توجه به کم هزینه بودن در مقابل سایر ورزشهای هوایی و در آغوش طبیعت بودن امروزه مورد توجه و استفاده اکثر مردم قرار گرفته است. ورزش پرش با چتر از بلندی مستلزم یک استعداد خاص یا تلاش بیش از حد نیست و پس از یک آموزش استاندارد بسیار راحت و لذت آور میباشد. تورک هاوا یوللاری، باشگاههای دانشگاهی و باشگاههای خصوصی در امر آموزش این ورزش فعال هستند. |
برخی مکانهای مناسب پرواز
اولودنیز-باباداغ
موقعیت: باباداغ در بخش فتحیه استان موغلا در 7 کیلومتری ساحل دریا واقع شده است. باباداغ در پشت ماسه های اولودنیز رو به جنوب قرار دارد. صعود به پیست پرش از طریق راه یکدست شوسه اولودنیز و طی 45 دقیقه راه میسر است. |
فصل پرواز: پرواز بین ماه چهارم و دهم با اطمینان بیشتری انجام میگیرد.
ویژگیهای منطقه: اولودنیز یکی از اولین مناطق ترکیه است که در آنجا پرش با چتر از بلندی انجام گرفته و شهرت جهانی دارد. طبیعت بینظیر ، دریا و خورشید همه ساله هزاران توریست داخلی و خارجی مناسب فعالیتهای فضای باز را داراست. منطقه به عنوان منطقه توریستی پیشرفته دارای راه ارتباطی، مهمانسرا و اغذیه خوری است. سیاحت با قایق به اطراف نیز از جذبه های محل است. باباداغ زمستان و تابستان برای پیاده روی و کمپینک مورد توجه قرار دارد. |
پیست های صعود: در باباداغ رویهمرفته سه پیست وجود دارد. پیست جنوبی با 1700 متر ارتفاع برای پرواز بسیار مناسب است. پیست شمالی با 1800 متر ارتفاع کمی کوچک و ناهموار است. ارتفاع شمالی با 1900 متر دارای بهترین فضا برای پرواز راحت است. به طور کلی پیست 1700 متری در بیشتر روزها با وجود باد جنوبی مقابل مورد اسفاده برای پرواز است. پیست بسیار وسیع است و میتواند 20 ورزشکار را در پاسخگو باشد. پیست فرود: پلاز بلچه کیز در ساحل اولودنیز به خاطر وسعت و طول آن برای فرود راحت و قابل اطمینان است. خصوصیات آب و هوایی: در طول فصل تابستان هوا گرفته است. اغلب در ساعات صبح باد شمالی میوزد و ازپیست شمالی پرواز انجام میگیرد. پیست جنوبی در بیشتر ساعات روز توام با باد 20-5 کیلومتر در ساعتاست. موارد قابل توجه: تغییرات آب و هوایی خصوصا در ابتدا و انتهای فصل میتواند تند بوده و منطقه پرواز ابری باشد. در پیست جنوبی تا حوالی ظهر باد غربی که از غرب کوه میوزد میتواند با باد جنوبی جابجا گردد. |
دنیزیلی پاموککاله
موقعیت: در فاصله 21 کیلومتری پاموککاله دنیزلی در دامنه های چوکلن داغی قرار دارد. با توجه به اینکه منطقه توریستی بشمار میرود همه نوع وسیله ارتباطی در دسترس قرار دارد. دارای دو تپه برای انجام پرواز است. |
تپه آموزشی
ویژگیهای آب و هوایی: پس از طلوع آفتاب باد جنوب-غرب تا نزدیگیهای ظهر با سرعت آرام شروع به وزیدن میکند. در ساعات ظهر سرعت باد افزایش یافته به غرب متمایل شده در حوالی غروب کاملا فرو مینشیند. پیست پرواز: تپه با 70 متر ارتفاع برای پروازهای آماتوری ترجیح داده میشود. در اثر تاثیر جریان آبهای زیرزمینی در منطقه تغییرات در بادهای محل قابل لمس نمیباشد. به خاطر وجود بادهای منظم در منطقه میتوان در سرتاسر سال پروازهای قابل اطمینان انجام داد. پیست فرود: پس از اوج گیری از ارتفاعات فرود در کلیه نقاط هموار منطقه ممکن است. عدم وجود هر نوع مانع در مناطق فرود باعث اطمینان خاطر است. |
دینامیت دپوسو
ویژگیهای آب و هوایی: وزش باد غرب در تپه خصوصا در ساعات اولیه روز پرواز را مناسبتر میکند. حوالی ظهر تغییرات حرارتی تند باعث فراهم شدن امکان برای پروازهای طولانی مدت میشود. پیست فرود: برای فرود میتوان از پیست فرود هلیکوپتر که در منطقه سنگلاخی متصل به تپه قرار دارد و منطقه پایانی قسمت پرواز براحتی سقوط را انجام داد. |
شهر
موارد قابل توجه: در ماههای تابستان حوالی ظهر تغییرات اقلیمی باید مد نظر و توجه قرار گیرد. باد سخت در قسمت انتهایی پیست متغییر است. باد مغییر در زمان اوج گیری ممکن است باعث بستن شدن همزمان چتر شود. علاوه بر آن در بخش انتهایی تپه در نقطه آغاز پرواز باید به سرعت دویدن افزود. |
تور آنکارا – گولباشی
موقعیت: دسترسی به منطقه گولباشی در 27 کیلومتری مرکز شهر آنکارا بسیار راحت است. پیست پرواز: تپه مرتفع مشرف به فضای باز و منظره دلچسب مکانی مناسب برای آموزش پرواز با چتر شده است. |
بولو – آبانت
موقعیت: کوههای آبانت در فاصله 34 کیلومتری از مرکز شهر بولو در قسمتی جنوبی قرار دارد. با استغاده از 24 کیلومتر راه اسفالت دریاچه آبانت میتوان به آبجا رفت. از طریق جاده آنکارا-استانبول در تقاطع راه بولو نیز براحتی در دسترس قرار دارد. با مینی بوسهایی که از مرکز شهر به طرف دریاچه آبانت حرکت میکنند نیز میتوان به آنجا رفت. ویژگیهای منطقه: استان بولو پوشیده از جنگلهای فشرده مناسب همه نوع فعالیت توریستی است. دریاچه آبانت که اطراف آن پوشیده از پوشش بسیار غنی گیاهی است، مکان استراحت تابستانی، و زمستانها مناسب ورزشهای زمستانی مورد توجه قرار گرفته است. مهمانسراها و غذاخوریهای اطراف دریاچه در خدمت گردشگران است. پیست پرواز: کوههای آبانت مناسب پرواز با چتر از بلندی است و دارای پیستهای متعددی است. به طور کلی استفاده از پیست نزدیک دریاچه به خاطر فضای وسیع آن که پوشیده از چمن و هموار است در ییلاق اویرنجیک انجام میشود. |
ایغیردیر
موقعیت: ایغیردیر در فاصله 60 کیلومتری اسپارتا قرار دارد و از طریق راه آهن و جاده در دسترس است. اتوبوسهای مسافربری اسپارتا از ایغیریدر عبور میکنند. |
ویژگیهای منطقه: فعالیتهای مختلفی در رابطه با دریاچه و جزیره در ایغیردیر وجود دارد و دارای تپه های مناسبی برای انجام پرواز با چتر از بلندی است. باشگاه هوایی سلیمان دمیرل در این تپه ها به آموزشهای هوایی مشغول هستند.
کایسری
موقعیت: آلی داغی در نوار مرزی استان کایسری در فاصله 15 دقیقه ای از مرکز استان قرار دارد. میتوان با اتومبیل و با احتیاط به آنجا رفت. یا با استفاده از اتوبوسهای زنجیردره در دامنه آلیداغی پیاده شد و پس از 45 دقیقه پیاده روی به تپه صعود کرد. ویژگیهای منطقه: کایسری در کاپادوکیا که شهرت جهانی یافته است قرار دارد همه ساله میهمان هزاران توریست خارجی و محلی است. کایسری با موقعیت جغرافیایی خاصش مکان انجام ورزشهای توریستی مانند پرواز با چتر ، موتورسواری، اسکی و مانند آنست . تشکیلات هوایی سویل در دانشگاه ارجیس در این مکان آموزشهای هوایی را در پایان هفته برگزار میکنند. پیست پرواز: دو پیست به ارتفاع 600 و 750 متر با دو باد یکی از جنوب و دیگری از شمال جهت پرواز در دسترس است. در ساعاتی که جریان باد ثابت است میتوان ساعتها پرواز کرد ، لیکن در اوقاتی که هوا متغییر است باید دقت کافی داشت. |
پیست فرود: در مقابل تپه فضایی که بتوان براحتی فرود آمد وجود دارد.
اسکی شهر- اینونو
تاسیسات نیروی هوایی در بخش اینونو در فاصله 15 کیلومتری غرب اسکی شهر قرار دارد. بلندیهایی که رو به سمت شمال بخش دارند ، در ماههای تابستان همراه با باد شمالی شرایط مناسبی را برای پرواز فراهم میکند. دورهای مخصوص که توسط نیروی هوایی برگزار میشود در اینجا انجام میگیرد. |
تور آنتالیا- آکسو
تپه واقع در بخش آکسو آنتالیا ، بعنوان تپه آموزشی باشگاه ورزشی دانشگاه آکدنیز مورد استفاده است. در تقاطع جاده آنتالیا- آلانیا آکسو پس از گردش از خرابه های پرگه ،در فاصله 15-14 کیلومتری راه پرگه ، به تپه آموزشی با ارتفاع 50-40 متر میرسید. هنگام فرود باید به کانال آبیاری دقت کرد. |
شرایط فیزیکی پرواز با چتر از ارتفاع
شرایط سنی لازم برای پرواز با چتر از بلندی حداقل 16 و حداکثر 55 سال است. برای حداکثر سن میتوان با توجه به شرایط سلامتی انعطاف داشت. وزن لازم حداقل 40 و حداکثر باید 130 کیلوگرم باشد. کسانیکه دارای ناراحتی قلبی ، تنفسی ، کمر و مفاصل هستند نمیتوانند در آموزشهای مربوطه شرکت کنند. برای شرکت در دوره های آموزشی باید فرم مخصوص شرایط سلامتی را پر کرد. |
نوع چترها:
|
ساختمان بال: چتر پرواز از ارتفاع دارای چهار قسمت کانوپی (قبه مانند)، طناب ترمز و طناب آویزان، قسمتهای حمال ، بخش هارنس (نشیمنگاه) است. |
کانوپی: فشار هوا درون چتر را تنظیم کرده باعث باقی ماندن در بالا میشود و از جنس پارچه غیرقابل نفوذ در برابر هوا ساخته شده است. کانوپیها بر اساس وزن خلبان و نوع پرواز از تعداد 60-40 قسمت تشکیل شده که این قسمتها برای تنظیم فشار از دریچه های مربوط به هم بوجود آمده اند. |
طنابهای آویزان و ترمز: از جنس بسیار مقاوم و سبک درست شده و برای تحمل خلبان به کانوپی بصورت پراکنده متصل است. طنابهای قسمت جلویی کانوپی و همچنین قسمت عقبی توسط یک حلقه در هم جمع شده اند.طنابهای ترمز (حتی اگر خلبان رهایشان کند جمع نمیشوند) دارای رنگ متفاوت بوده و پس از عبور از حلقه ها به گیره آخری متصل میشوند. |
گیره های نگهدارنده: گیره های نگهدارنده طنابهای قبه را به چتر متصل میکنند و زمانیکه چتر به پرواز در می آید در جایشان متحرک هستند. علاوه بر ایجاد راحتی در پرواز نگهدارنده فشار هستند. در چترهای ساده تر سرعت دهنده وجود دارند و در برخی این نگهدارنده ها بطور ثابت به کولون متصل هستند. |
بخش هارنس: قسمت نشیمنگاه خلبان را تشکیل میدهد. در واقع بخشهای آویزان که دست و پای خلبان از داخل آن رد میشود. جنس آن با توجه به نوع کاربرد میتواند متفاوت باشد. برخی نشیمنگاهها فقط بصورت نگهدارنده صلیب شکل هستند. اینها برای نگهداشتن قبه چتر و حفظ تعادل وزن خلبان در کشش بالا مانع ایجاد میکنند. هارنسهای پیشرفته تر دارای گیره های شتاب دهنده ، نگهدارنده پشت خلبان ، کیسه هوا ، قسمت یدک چتر و سایر هستند. |
همه نشیمنگاهها میتوانند با توجه به بدن خلبان تنظیم شوند.
اطلاعات هواشناسی
برای انجام ورزشهای هوایی با ضریب اطمینان اطلاعات هوایی بسیار مهم هشتند. خصوصا برای انجام پرواز با چتر از بلندی اطلاعات بنیادی درباره هوا بسیار ضروری است. |
تغییرات هوا: این تغییرات بصورت قایم هستند. این نوع تغییرات با سرعت 5 کیلومتر در ساعت در مناطق خاص جغرافیایی از پشت به سمت بلندی آمده و در قسمت ورود و خروج مناطق بصورت ضربه عمل میکنند. تغییرات حرارت: با بالا رفتن توده هوای گرم بوجود می آید. این هوا با سردتر شدن به هوای مه باعث تغییر مجدد حرارتی و مانع پرواز تبدیل میشوند. این نوع تغییرات در مناطق سنگی کوهستانی ، مناطق اسفالت، مناطق جنگلی و مناطق کشت بیشتر از سایر جایها بوجود می آیند. |
دوره های آموزشی
دوره های آموزش پرواز با چتر در کشور ما توسط نیروهای هوایی،باشگاههای دانشگاهی و باشگاههای خصوصی برپا میشوند.
دوره های آموزش پرواز با چتر که توسط نیروهای هوایی انجام میشوند
دوره اولیه پرواز با چتر از بلندی
مدت دوره: 12 روزه. شرکت در این دوره اجباری است.
هزینه دوره: این دوره مجانی است. خوابگاه و غذا نیز توسط نیروی هوایی تامین میشود.
مکان دوره: مدیریت مرکز آموزشی اینونو
مشخصات شرکت کننده
سن: پایان 15 سال و از ابتداس 16 سالگی
تحصیلات: حداقل دارای تحصیلات ابتدایی
قد: حداقل 155 سانتیمتر و حداکثر 2 متر
وزن: حداقل 45 کیلو و حداکثر وزن 100 کیلوگرم
نحوه ثبت نام: برای شرکت در این دوره از 10 ماه ژانویه الی 31 ماه مارس 2003 به مدیریت کل سازمان هوایی ترکیه واقع در بلوار آتاتورک شماره 33 (06100) اپرا، آنکارا بهمراه درخواست شرکت در دوره مراجعه لازم است.
نحوه اعلام شرکت در دوره: شرکت کنندگان از یکم الی 15 ماه چهارم بر اساس قرعه انتخاب میشوند. فرم شرکت در دوره به آدرس متقاضی ارسال میشود.
تاریخ برگزاری دوره
بخش اول : 14-29 ماه جولای سال 2015 تعداد ظرفیت 25 نفر
بخش دوم: 4-19 ماه اوگوست 2015 تعداد ظرفیت 25 نفر
بخش سوم: 20 اوگوست – 2 سپتامبر سال 2015 ظرفیت 25 نفر
دوره تکمیلی پرواز با چتر از بلندی
شرایط شرکت:
تحصیلات: حداقل دارای تحصیلات دبیرستان یا هنرستان
قد: حداقل 155 سانتیمتر و حداکثر 2 متر
وزن: حداقل 45 کیلو و حداکثر وزن 100 کیلوگرم
متقاضی باید دارای گواهینامه دانشجویی خلبانی پرواز با چتر از بلندی باشد.
نحوه مراجعه: برای شرکت در این دوره از 0 ماه ژانویه الی 31 ماه مارس 2015 به مدیریت کل سازمان هوایی ترکیه واقع در بلوار آتاتورک شماره 33 (06100) اپرا، آنکارا بهمراه درخواست شرکت در دوره و مدارک دوره های طی شده، تاریخ و شماره گواهینامه اخذ شده مراجعه و از بین آنها تعداد 10 نفر طبق سوابق موجود (انضباط، توانایی، سن و قدرت بدنی و س.) انتخاب میشوند. |
علاوه بر این 10 نفر به تعداد اندکی نیز که مایل به شرکت در دوره با پرداخت شهریه هستند آموزش دوره تکمیلی داده میشود. برای این منظور سال شرکت در دوره مدیریت کل سازمان هوایی ترکیه واقع در بلوار آتاتورک شماره 33 (06100) اپرا، آنکارا دوره و گواهینامه اخذ شده را بهمراه یک درخواست باید تسلیم شود. |
تاریخ برگزاری دوره
از 20 ماه ششم الی 12 ماه هفتم سال 2015
کایت (دلتا)
|
مناطق پرواز
در مکانهایی که پرواز با چتر از بلندی انجام میشود نیز میتوان از کایت استفاده کرد.
ساختمان کایت
بالها: کایت بطور متوسط 30-25 کیلو وزن دارد و هنگامیکه باز میشود 10 متر طول دارد (طول استاندارد در حالت بسته 4 متر). دارای سه نوع مخصوص مقدماتیها ، میانی ها و نوع سوم مخصوص کلاسهای پیشرفته است. کسانیکه آموزش را تازه آغاز میکنند از نوع اول باید استفاده کنند. پس از کسب تجربه میتوان از نوع دوم استفاده کرد. نوع پیشرفته مخصوص کسانی است که مدتها پرواز کرده و نیاز به تجربه بسیار دارد. در انواع پیشرفته سرعت بسیار است و کنترل بال دشوار میباشد. |